Zala Ana Štiglic, Zoran Petrovič, Marek Turošík, Monika Pocrnjić, Toni Soprano

Viktorija 2.0

Avtorski projekt 14+

KUD Moment & GT22

Na sporedu

12.10.2020, ponedeljek / 18:00 / Intimni oder GT22 /
13.10.2020, torek / 10:00 / Intimni oder GT22 /

Premiera december 2016, Intimni oder GT22 
Predstava traja 35 minut in nima odmora.

Predstavi sledi pogovor z ustvarjalci. 

Režiser Zoran Petrovič 
Dramaturg Marek Turošík 
Scenografki, soavtorici likovne podobe Monika Pocrnjić, Toni Soprano 
Fotografinja Toni Soprano 
Izdelovalci scene Mojmir Ferenc, Matjaž Capi Capuder, Drago Pšunder

Zasedba
Zala Ana Štiglic

Teme: samopodoba, osebni cilji, popoln videz, sreča, vključenost, tekmovanje, zmagovanje

Zmagovalci so samozavestni. Zmagovalci so strastni. Zmagovalci se cenijo. Zmagovalci vedo, kaj hočejo in kako to doseči. Zmagovalci nikoli ne odnehajo. Zmagovalci so disciplinirani. Zmagovalci ne čakajo na popolne pogoje. Zmagovalci vedo, da je največje tveganje ne tvegati. Zmagovalci se primerjajo izključno s seboj. Zmagovalci ne potrebujejo nikogaršnje potrditve. Zmagovalci so zdravi in se zdravo prehranjujejo. Zmagovalci so lepo grajeni in imajo čudovite, čvrste, polne zadnjice. Zmagovalci imajo partnerje. S čudovitimi, čvrstimi, polnimi zadnjicami. Zmagovalci imajo spolne odnose. Strastne spolne odnose. Mnogo teh. Prijateljev tudi. Zmagovalci so ljubljeni. Zmagovalci ljubijo življenje. In življenje ljubi njih. Zmagovalcev ni veliko. Zmagovalcev je zelo malo. Zmagovalci zmagujejo. 
Viktorija pluje med pogostimi temami, ki nas trajno zaposlujejo, in jih obravnava poglobljeno, presenetljivo in zabavno. Uprizoritvena sredstva, ki se nahajajo v širokem razponu med precej abstraktnim in neusmiljeno konkretnim, zajemajo iz različnih žanrov – od predavanja z demonstracijo preko duhovite lutkovne, predmetne in dramske igre, podprte z video projekcijo, do priprave in zaužitja zdravega napitka. 
Predstava, kolektivno dejanje skupine, je del širšega dvoletnega projekta Izštekani/Unplugged.

Nagradi

  • Grünschnabel, nagradna dotacija za inovativen razvoj na področju lutkovnega in predmetnega gledališča. Figura Teaterfestival: Baden, Švica, 2018
  • Nagrada za uporabo sodobne tehnologije v lutkovni animaciji. Mednarodni festival lutkovnega gledališča in animiranega filma Puppet is a Human too: Varšava, Poljska, 2018


Predstava je uvrščena v katalog kakovostnih predstav za mlade na spletni platformi Zlata palčica: https://www.zlatapalicica.si/predstava/viktorija-2-0/.

Viktorija 2.0 <em>Foto: Toni Soprano</em>
Foto: Toni Soprano
Viktorija 2.0 <em>Foto: Toni Soprano</em>
Foto: Toni Soprano
Viktorija 2.0 <em>Foto: Toni Soprano</em>
Foto: Toni Soprano
Viktorija 2.0 <em>Foto: Toni Soprano</em>
Foto: Toni Soprano