Uporaba tehnologije iz vsakdanjega življenja na odru

Ustvarjalna delavnica za mlade

Na sporedu

13.10.2020, torek / 11:00 / GT22, Knjižnica /

Delavnica traja 90 minut z odmori po dogovoru. 

Vodji delavnice Zala Ana Štiglic, Monika Pocrnjić

Delavnica se navezuje na ogled predstave Viktorija 2.0, ki združuje igro, lutke in video tehnologijo. V prvem delu delavnice bodo udeleženci skozi pogovor povzeli teme, identificirali in formirali dramske zaplete, konflikte in situacije, ki jih bodo nato v drugem delu poustvarili. Pri tem bo posebna pozornost namenjena likovni podobi prizora, tehniki in izvedbi, ki jih bodo udeleženci zasnovali z uporabo novih medijev, video tehnologije in predmetov iz vsakdanjega življenja. 

O vodjih

Zala Ana Štiglic je zaključila študij igre na drugi bolonjski stopnji UL AGRFT, je soavtorica in izvajalka v predstavi Viktorija 2.0. Kot samozaposlena dramska in lutkovna igralka, plesalka in performerka je sodelovala v številnih neodvisnih in institucionalnih projektih, tudi v televizijski in filmski produkciji, sedaj je zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Monika Pocrnjić je študirala likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti UM. Zanimajo jo umetnost, estetika, biologija, tehnologija, antropologija in pedagogika, vsa ta področja pa zgledno povezuje na področju eksperimentalne umetniške elektronike po načelu "D.I.Y." (naredi sam). Raziskuje vrednosti estetske dimenzije, ki opredeljuje umetnost kot komunikacijsko izkušnjo.

Uporaba tehnologije iz vsakdanjega življenja na odru <em>Foto: Toni Soprano</em>
Foto: Toni Soprano