Predstava od spočetja do odmeva

Seminar za učitelje in ustvarjalce

Na sporedu

Seminar poteka v treh delih, vsak traja 90 minut. Odmori po dogovoru.

Vodja seminarja Iva Moberg

Seminar se navezuje na predstavo Bratje in sestre ter detajlno in praktično pojasni metode in načela ustvarjanja skupine NIE, ki je za svoje odlično dvajsetletno delo prejela več pomembnih mednarodnih nagrad. Usposabljanje poteka v treh delih, ki obravnavajo posamezne faze v vsebinskem življenju predstave za mlade:

  • spočetje – zasnova ideje, oblikovanje metode in postopka, preverjanje merodajnosti teme
  • razvoj – raziskava, zbiranje in urejanje gradiv, ustvarjalni proces, rojstvo predstave
  • odmev – igranje predstave, vključevanje občinstev v spremljevalne delavnice in pogovore, razvoj predstave

Vsebina postopoma prehaja od perspektive ustvarjanja do vidika gledanja, pri čemer izpostavlja ključne značilnosti procesov, pomembne učinke rezultatov in bistvene naloge odraslih v vseh fazah življenja katerekoli kakovostne predstave za mlade. 

O vodji

Iva Moberg je magistrirala na gledališki akademiji DAMU v Pragi, na katedri za alternativno in lutkovno gledališče. Skupaj z Alexom Byrnom in Kjellom Mobergom je leta 2011 ustanovila mednarodno skupino New International Encounter, ki ustvarja vrhunske predstave, organizira usposabljanja, delavnice in gostuje po vsem svetu. Znani so po posebni metodi procesnega ustvarjanja, ki rezultira v tematsko, sporočilno in estetsko merodajnih ter komunikativnih uprizoritvenih formah za mlado občinstvo. 

Tretjemu delu ob 17.00 sledi kratka refleksija tridnevne izkušnje z naslovom Kaj pa zdaj?, ki je namenjena izmenjavi vtisov, spoznanj in predlogov. 
 

Predstava od spočetja do odmeva <em>Foto: NIE</em>
Foto: NIE
Predstava od spočetja do odmeva <em>Foto: NIE</em>
Foto: NIE