Občutenje mesta

Senzorialni sprehod po Mariboru

Na sporedu

15.10.2020, četrtek / 18:00 / Vetrinjski dvor /
16.10.2020, petek / 17:00 / Vetrinjski dvor /
Občutenje mesta <em>Foto: Igor Napast, Večer</em>
Foto: Igor Napast, Večer

Dogodek traja 90 minut.

Voditelj Rajko Muršič

Čutni sprehod po središču mesta, tudi v izbranih notranjih prostorih, je vodeni dogodek, na katerem sprehajalci in sprehajalke usmerijo svojo pozornost na celotno čutno zaznavo v posameznih ambientih, pri tem sledijo voditelju sprehoda in med seboj ne govorijo ter ne uporabljajo mobilnih telefonov. Sam sprehod traja okoli pol ure, pri čemer sam uvod zajema kratko predstavitev pravil in namena, sprehodu pa sledita refleksija in diskusija. 
Dogodek se navezuje na izkušnjo žanrsko raznolikih predstav v programskem sklopu Mlado gledališče, ki nagovarjajo vse gledalčeve čute, pri tem pa ozavešča nesporno dejstvo kompleksnega doživljanja umetnosti in življenja. 

O voditelju

Dr. Rajko Muršič je etnolog in kulturni antropolog, redni profesor na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in velik ljubitelj glasbe. Raziskuje in piše na področjih epistemologije in metodologije, antropologije popularne glasbe, urbane antropologije, antropologije prostora, identifikacijskih procesov, rasizma, antropologije čutov idr. Angažiran je v več kot ducat mednarodnih in domačih strokovnih društvih, uredništvih in drugih telesih, redno sodeluje pri pripravah znanstvenih in strokovnih srečanj. Je tudi član organizacijskega odbora mednarodne konference Senzorialno v gledališču – na sledi vonjav v vsakdanjem življenju in onkraj njega.

V sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom