Kakšna plodna predstava: muzej naših ljubezni

Odprtje razstave v okviru projekta Kvartet

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Festival Borštnikovo srečanje, Fundacija Sonda, GT22

Na sporedu

14.10.2020, sreda / 18:00 / GT22 /

Avtorji 
Živa Bizovičar, Gaja Filač, Klemen Kovačič, Klara Kuk, Gašper Lovrec, Lea Mihevc, Filip Mramor, Domen Novak, Ivana Percan Kodarin, Tina Resman, Iva Štefanija Slosar, Jure Žavbi, Veronika Železnik, Blaž Dolenc k. g. 

V edinstvenih okoliščinah, ki so neposredno in radikalno posegle v ustaljene študijske procese, so znotraj okvirja dramskega besedila Kvartet Heinerja Müllerja, ki se začne z enigmatično, skrajno precizno didaskalijo salon pred francosko revolucijo/bunker po tretji svetovni vojni, nastajali materiali, raziskave in izdelki, na podlagi katerih se študenti VI. semestra dramske igre, gledališke režije in dramaturgije pod mentorskim vodstvom doc. Branka Jordana in izr. prof. Jerneja Lorencija na Festivalu Borštnikovo srečanje in v sodelovanju z GT22 predstavljajo s knjigo, razstavo, delavnico in naposled tudi s predstavo/produkcijo. Seveda v duhu časa in prostora, ki ga živimo. 
Projekt je destilacija nevarnih razmerij, ki so jih narekovali virus, fizična distanca, študij na daljavo, novi mediji, politične in družbene spremembe, občutek nemoči in želja po ustvarjanju.

Kakšna plodna predstava: muzej naših ljubezni. Mrtve sanje, razvrščene po abecedi ali po kronološkem redu, osvobojene naključij mesa in grozljivosti spreminjanja.

 

 


Razstava bo na ogled v GT22 med 15. in 22 oktobrom 2020 vsak dan od 10.00 do 20.00. V času otvoritve razstave bo vstop možen z Glavnega trga, preostale dni pa z Židovskega trga. 
 

Kakšna plodna predstava: muzej naših ljubezni