Kako ravnati s tem strojem?

Delavnica v okviru projekta Kvartet

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Festival Borštnikovo srečanje, Fundacija Sonda, GT22

Na sporedu

16.10.2020, petek / 15:00 / GT22 /

Delavnica traja 2 uri 30 minut z odmori po dogovoru.

Vodja delavnice doc. Branko Jordan, UL AGRFT

Vzemimo stavek iz Manifesta igralke: "Gledališče mora biti igrivo in svobodno."
Poglejmo v globino njenih oči, kjer se nabira solza. Na eni strani želja, potreba, nuja po ustvarjalnosti, na drugi strani kontekst, ki nas obdaja: tesnoba, strah, izolacija. Med obema neskončno polje neznanega. Kako vstopiti vanj, kako ga napolniti, kako se odzvati, v kaj se usmeriti, na kakšen način delovati. 
Ustvarjanje kot temeljni princip. Okoliščine, ki so za to potrebne. Odločitve, ki so za to nujne. 
Metodologija, ki temelji na izkušnjah iz korona semestra, v obliki delavnice omogoča vpogled v proces igralčevega dela. 

O voditelju

Doc. Branko Jordan je doštudiral dramsko igro in umetniško besedo na UL AGRFT, po diplomi se je na ISTA dodatno izobraževal iz gledališke antropologije. Bil je član različnih institucionalnih umetniških ansamblov, sodeloval v številnih, nekaterih mednarodnih koprodukcijah, dejaven je v neodvisnem prostoru (Betontanc, Beton Ltd.) – tudi kot avtor, soavtor, dramaturg ali snovalec uprizoritvenega koncepta. V gledališču ga ne zanima zgolj igra, niti vezanost na posamezen igralski ansambel, ampak gleda na gledališče kot na celoto, v kateri lahko soustvarja v različnih segmentih. Je študiozen ustvarjalec s ponotranjeno energijo, ki vloge oblikuje navidezno umirjeno, s ščepcem hudomušnosti, ter visokošolski učitelj za dramsko igro in umetniško besedo na Katedri za dramsko igro UL AGRFT.

Delavnica poteka ob razstavi Kakšna plodna predstava; muzej naših ljubezni.

Kako ravnati s tem strojem?